top of page

Parlement






De toekomst van de blauwe planeet: conferentie van het Parlement over de oceanen


08-03-2019 – 17:14
















Visual High-level conference on Oceans

Conferentie van het Parlement over de oceanen





Ben je ongerust over de staat van de oceanen? Op 19 maart 2019 houdt het Parlement een conferentie over de toekomst van de oceanen.




Het belang van gezonde oceanen

Oceanen zijn levensbelangrijk: ze herbergen een rijke biodiversiteit, regelen mee het klimaat en bieden voedselzekerheid. Oceanen dragen ook bij aan de Europese economie: ze genereren een omzet van 566 miljard euro en verschaffen werk aan bijna 3,5 miljoen Europeanen.

De oceanen staan echter steeds meer onder druk, als gevolg van de klimaatverandering, overbevissing, zwerfvuil op zee en eutrofiëring van de kusten. Dit laatste probleem betekent dat er in het water te veel mineralen en voedingsstoffen voorkomen. Hierdoor beginnen planten en algen te woekeren en ontstaat er een gebrek aan zuurstof.

De oceanen moeten duurzaam worden beheerd zodat de kwetsbare mariene ecosystemen in stand kunnen worden gehouden. Conferentie

Op 19 maart organiseert het Parlement een conferentie over de toekomst van de oceanen. Er zullen panelgesprekken plaatsvinden over het wereldwijde oceaanbeheer; de duurzame blauwe economie; en het verkrijgen van gezonde, schone zeeën en oceanen tegen 2030.

De conferentie begint om 14 uur (MET); de deuren gaan open om 12 uur.

Comments


bottom of page