top of page

Zitzak + kussens



Deze campagne, ‘Gepakt en Gezakt’, bestaat uit verschillende onderdelen, met telkens als basis het oog om een duurzame/milieu/statement te kunnen maken. Zo hebben we in deze campagne verschillende handige en milieuvriendelijke producten gemaakt: de ’totebags, zitzak en de kussens.’ Voor onze ‘totebag-actie’ hebben we gekozen om een crowdfundingcampagne op te starten, waardoor we op voorhand weten hoeveel stuks we hiervan moeten produceren. Voor deze actie hebben we gekozen voor een samenwerking met ‘Flagbag’ (een sociale tewerkstelling in Hasselt), waar we na een bedrijfsbezoek volledig overtuigd waren van hun werkwijze en visie, welke in dezelfde lijn ligt als de onze.Flagbag doet aan ‘upcycling’ (cradle-to-cradle) van afgedankte zeilen en vlaggen en maakt hiervan nieuwe producten. Doordat deze onderdelen gerecycled worden, wordt er ook telkens een uniek stuk geproduceerd; een limited edition zeg maar.


een ander onderdeel is de ‘grote zitzakken actie’

Bent u het ook soms beu dat we allemaal samen aan het wachten zijn op oplossingen? Kom dan deelnemen aan de grote zitzakkenactie die we op (verschillende?) openbare plaatsen zullen neer zetten. Ook voor deze actie rekenen we op onze samenwerking met ‘Flagbag’, en maken we grote zitzakken die we vullen met gevonden plastiek. Dit doen we om druk uit te oefenen op alle betrokken partijen, want met alleen wachten, komen we nergens.


kom samen wachten op de zitzakken! (Klik hier voor de data’s)


Last but not least: Wij sturen ook nog voor onze actie ‘ikhoopdatgegoedslaaptvannacht’, kussens op naar onze geliefde politiekers, bedrijven en grote ‘meneren’. Dit omdat er voor de klimaatproblematieken reeds verschillende oplossingen voor het grijpen liggen, maar welke jammer genoeg nog steeds achteruit geschoven of genegeerd worden, omdat het momenteel niet zou passen in hun politieke agenda. Hopelijk bevorderden onze bezorgde kussens hun nachtrust en kunnen ze door deze betere nachtrust vederwerken aan de soms voor de hand liggende oplossingen.


  • Zitzak: Wachten op een oplossing. Niets is zo vervelend als steeds maar blijven wachten. Er moet actie worden ondernomen en het mag niet langer worden uitgesteld. Door samen op de zitzak te zitten, proberen we de aandacht te vestigen op dit probleem.

    • Kussen: “Ik hoop dat ge goed slaapt” Het is niet alleen de taak van de gewone burger, maar ook die van belangrijke personen (politiekers, e.d. ). Wij maken duidelijk dat we verandering willen, maar kunnen dit niet alleen aan, hiervoor hebben we hulp nodig en moeten bedrijven, overheden en producenten samenzitten.


(Plasticzitten// wachten op ‘n oplossing) zitzakkenactie


Wachten op een oplossing. Eigenlijk doen we dat allemaal samen, want er veranderd te weinig. Tevergeefs voor alle mensen die wél veel moeite doen om veranderingen waar te maken. Daarom bedachten we deze actie, waarbij we samen wachten op een oplossing op een grote zitzak. De grote zitzak kan op verschillende plaatsen worden neergezet waarbij we telkens verschillende mensen laten deelnemen aan de actie ‘wachten op een oplossing’ de zitzak werd gemaakt van plastieke zeilen en gevuld met plastic dit om een signaal te geven richting de politiek en de overheid. Er moet echt iets veranderen in onze samenleving en tijdens deze Corona crisis is dit het ideale moment. we hebben tijd voor verandering.


Kussen


‘ikhoopdatgegoedslaaptvannacht’ We sturen deze kussens op naar onze geliefde politiekers en naar de producenten van plastic. Ze zijn gevuld met plastic afval en ook gemaakt van plastic afval. Dit omdat er voor de klimaatproblematieken reeds verschillende oplossingen voor het grijpen liggen, maar welke jammer genoeg nog steeds achteruit geschoven of genegeerd worden, omdat het momenteel niet zou passen in hun politieke agenda. Hopelijk bevorderen onze bezorgde kussens hun nachtrust en kunnen ze door deze betere nachtrust verderwerken aan de soms voor de hand liggende oplossingen.



Inspiratie: Thomas saraceno: Tomás Saraceno Flies a Balloon Made from a Thousand Plastic Bags
















Comments


bottom of page